Виницкая епархия встречала Святогорскую святыню

фотоальбом

1 июля духовенство Винницкой епархии встречало список чудотворной Святогорской иконы Матери Божией.

Как сообщается на официальном сайте Винницкой епархии, «1 липня на в’їзді у Вінницьку область, в районі с. Махнівка Козятинського району, священнослужителі Козятинського благочиння на чолі з благочинним протоієреєм Анатолієм Волохатим зустріли Святогірську ікону Пресвятої Богородиці, яка направляється у Вінницю. У зустрічі святині також взяли участь священнослужителі Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці та секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.

Від імені митрополита Вінницького і Барського Симеона секретар єпархії привітав на Вінницькій землі монахів Святогірської Лаври, які супроводжують ікону. Козятинські священики вручили гостям традиційний подільський коровай.

По дорозі до Вінниці автомобіль з іконою зробив зупинку у с. Жежелів Козятинського району. Місцеві жителі, які нещодавно розпочали будівництво нового храму, зустріли ікону і вклонилися перед нею з молитвою до Божої Матері про благословення розпочатої ними справи.

Після короткого молебню у Жежелеві Святогірська ікона вирушила до Вінниці, де о 16 годині відбудеться урочиста зустріч святині у Спасо-Преображенському кафедральному соборі вінницьким духовенством на чолі із митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *